0 kommentarer

Op til toppen af bjerget af Arne Dahl

af d. 5. september 2004
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

376

Udgivet

2002

ISBN

87-7394-754-7

Originaltitel

Upp til toppen av berget

 

Den tredje bog i serien om “Rigskriminalpolitiets specialenhed for voldskriminalitet med internationale aspekter” også kaldet A-gruppen i Stockholms politi.

En pædofilisag, et mord på en roligan, som tilfældigvis befinder sig på modstandernes fanklubs stamværtshus, en eksplosion i et statsfængsel og et større bandeopgør på åben gade med adskillige døde og sårede. Alle disse sager har tilsyneladende forbindelse til hinanden og A-gruppen bliver sat på sagen.

Arne Dahl kan det der med at fortælle en historie med 5-6 forskellige hovedpersoner, hvor man kommer tæt på de enkeltes tanker og følelsesliv, samtidig forstår han at skrive en spændingsroman, som holder læseren fanget til sidste side, og det selv om man egentlig på et tidligt tidspunkt kender gerningsmændene. Specielt kapitlerne, hvor den unge Sarah arbejder med opklaringen af pædofilisagen via Internettet, er utroligt velskrevne. Man følger alle de tanker, hun gør sig efterhånden, som opklaringen skrider frem, og det bliver ikke mindre interessant af, at sagen forgrener sig ind i det svenske politis egne rækker.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter