0 kommentarer

Maigret og den gule hund af Georges Simenon

af d. 5. september 2004
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

176

Udgivet

1997

ISBN

87-553-2445-2

Originaltitel

Le chien jaune

 

Den lille franske flække Concarneau plages af en række mystiske dødsfald, overfald og andre suspekte hændelser. Et tilsyneladende attentat på den lokale vinhandler skyder begivenhederne i gang, alt imens en underlig gul hund lusker rundt i gadebilledet. Kommissær Maigret tilkaldes for at sætte en stopper for ugerningerne og for at komme den generelle paniktilstand i byen til livs. Det er en underholdende krimihistorie, men ikke en af de helt store.

Miljøbeskrivelserne af den regnvåde havneby og dens indspiste indbyggere er meget fine, men det er som om, selve krimien er en separat del af bogen. De to ting er ikke flettet synderligt godt sammen. “Maigret og den gule hund” egner sig ordret mere til tv-mediet.

Den gule hund har ikke just nogen hovedrolle, men den er ikke desto mindre en vigtig brik i opklaringen. Maigrets arbejde, som tager sit udgangspunkt på cafeen i byens eneste hotel, er lidt længe om at komme i sving, og den traditionelle krimifortælling virker en smule påklistret i forhold til miljø og handling. Det er set bedre. Simenons persongalleri er til gengæld dejligt spraglet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter