0 kommentarer

Sagaen om Isfolket 42: Stilhed før stormen af Margit Sandemo

af d. 4. juli 2010
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

280

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7677-096-9

Originaltitel

Lugnet före stormen

 

Isfolkets saga 42 starter som en del af de sidste bøger på en måde, det er lidt svært at knytte sammen med Isfolket. Denne gang i form af en irer der får konstateret kræft efter 16 år i asbest-branchen.

Men ret hurtigt vender historien tilbage til Isfolket og starter nøjagtig der hvor bind 41 slap og fortæller om resten af natten mellem den 30. april og 1. maj 1960, hvor hele Isfolkeslægten mødes.

Efter det drager de fem udvalgte af sted mod Isfolkets dal, men der lurer adskillige farer undervejs: bombeangreb, overfald, kidnapning og forfølgelser.
Endda en spådom, der er blevet meget nævnt i de sidste bøger, går i opfyldelse. Med mit kendskab til Nataniel, lyder det som en ren katastrofe at Ellen er væk for altid. Jeg ved godt at det ikke er pænt at sige, men jeg er egentlig lettet, for jeg var ved at blive træt af beskrivelserne af Nataniels og Ellens kærlighed til hinanden. Sidstnævnte er noget der trækker ned.

Ved bogens slutning ser det sort ud for dem alle fem. En er død, en er på vej til at falde ned i en stor slugt, en er bevidstløs eller død på samme sted, en er på flugt ind i en skov og den sidste, Nataniel er dødeligt fortvivlet.
Og ikke nok med det er den onde Tengel kommet ind på Lindealleen…

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter