0 kommentarer

Ondskabens hjerte af Chelsea Cain

af d. 1. september 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

336

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-31154-7

Originaltitel

Heartsick

Udgave

1.udgave

 

For et par år siden arbejdede politiet på at fange en seriemorder kaldet Skønhedsmorderen. Lederen af efterforskerholdet var Archie Sheridan, som under opklaringen selv blev fanget af Skønhedsmorderen – Gretchen Lowell – og tortureret, dræbt og genoplivet. Gretchen sidder nu i fængsel, men Archie er aldrig kommet over oplevelsen.

En ny seriemorder er løs, og politiet har brug for Archies kompetencer. Han stiller op under betingelse af, at journalisten Susan Ward følger opklaringen. Det går snart op for Susan, at der er en bagtanke med, at hun skal skrive artiklerne om Archie og opklaringen, men hvilken får læseren først præsenteret til allersidst.

Ind i mellem opklaringen af den nye sag får vi tilbageblik på de dage, Archie blev holdt fanget af Gretchen Lovell, og her tegner Chelsea Cain et billede af en stjerne-psykopat, som kan skræmme livet af selv de mest hårdhudede. Gretchen er smuk som en drøm, men lever kun for at forvolde andre mennesker smerte og død, og hun er skræmmende i sekvenserne i kælderen.

“Ondskabens hjerte” er en spændende thriller med et godt plot og nogle interessante hovedpersoner. Selvfølgelig er det set før med en politimand, der har overlevet mødet med en psykopat og nu bærer rundt på fortidens ar (Thomas Harris og Giorgio Faletti for blot at nævne et par stykker som har brugt idéen), men Chelsea Cain gør Archie interessant på sin måde, og jeg synes, hun præsterer en velskrevet og superspændende historie.

“Ondskabens hjerte” er indtil videre Chelsea Cains eneste danske udgivelse, men på engelsk findes også “Sweetheart”, som også har Archie og Gretchen på rollelisten.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter