0 kommentarer

I hemmelig tjeneste af Daniel Silva

af d. 2. september 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

310

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7714-876-7

Originaltitel

The secret servant

 

Daniel Silva har endnu engang skrevet en bog om den israelske agent Gabriel Allon. Som de øvrige bøger er denne ligeledes yderst spændende, hæsblæsende og rigtig godt skrevet.

Gabriel bliver sat på en sag i Amsterdam, hvor en jødisk professor er blevet myrdet. Man mener yderliggående islamister står bag, og da man har mange spor i sagen, regner Gabriel med hurtigt at være hjemme i Israel igen hos sin forlovede. Men pludselig er sagen en sprængfarlig bombe, da der begås terror i Londons gader og den amerikanske ambassadørs datter kidnappes. Der er klare forbindelser til sagen i Amsterdam og Gabriel kommer på et kapløb med tiden for at finde frem til den bortførte pige, inden hun bliver dræbt. Bortførerne fører Gabriel rundt på en tur i Europa, og han når også til Danmark, hvor sporerne efter pigen både leder han til København og Nordjylland.
Gabriel må slås både med de europæiske efterretningstjenester, der ikke er glade for at have den kontroversielle agent inden for landegrænserne, samt med farlige terrorister, der vil ham vil livs.

Når Daniel Silva udgiver en ny bog om Gabriel Allon er det ligesom at mødes med en gammel ven igen. Han er en spændende karakter, med en farlig baggrund samt adskillige ar på sjælen. Udover sit liv som agent, er han er dygtig konservator med speciale i italienske malerier. En blanding, der måske virker ret urealistisk, men det virker altså på bedste vis!

“I hemmelig tjeneste” er derfor endnu et spændende kapitel om Gabriel Allon samt i højeste grad også om bekæmpelse af terror og kampen for en tryggere verden.

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter