0 kommentarer

Tidskortet af Felix J. Palma

af d. 24. juni 2010
Info
 
Sideantal

527

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-08127-5

Originaltitel

El mapa del tiempo

 

Nogle gange gælder det om at tro på at det umulige er muligt. At verden ikke er, som den umiddelbart ser ud til. At tiden, der ellers ses som en uigenkaldelig faktor, kan opfattes som en fjerde dimension, og derved pludselig ikke er så uigenkaldelig, som man ellers troede.

Andrew er ligeglad. I hvert fald ligeglad når det kommer til livet. For han har ikke længere noget at leve for. Han lærte hårdt og brutalt hvor barskt livet kan være – Og det på bekostning af den han elskede. Havde han blot handlet anderledes.

Hans fætter Charles hader at se ham på selvmordets rand. Han ønsker at få sin legekammerat tilbage – Men for at gøre dette må han ændre fortiden. Og hvem andre kan han spørge end Murray Tidsrejser, der har specialiseret sig i at bringe Londons befolkning à 1888 til år 2000, for at opleve et forfærdeligt slag mellem mennesket og maskinen.

Samtidig trives Claire ikke med sit liv. Hun længes efter noget, som hendes tid ikke kan give hende. Hun ønsker at finde kærligheden, en hæsblæsende, altoverskyggende kærlighed. Og sikker er hun på, at den vil være at finde i år 2000.

”Tidskortet” er en fortælling, hvori alt er relativt, og hele tiden ændrer sig. Det, der før føltes som facit, bliver pludselig vendt på hovedet, for så igen at vende 180 grader – Men hele tiden på en troværdig måde. Og den er godt skrevet, med et specielt fortællersynspunkt, hvor den fortællende ikke blot kan identificere sig med de forskellige hovedpersoner, men også pludselig kan stille sig op og tale direkte til læseren. En spændende bog, der ikke er helt normal.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter