0 kommentarer

Om en Buick 8 af Stephen King

af d. 1. marts 2004
Info
 
Sideantal

346

Udgivet

2003

ISBN

87-02-01815-2

Originaltitel

From A Buick 8

 

”Om en Buick 8” tilhører den del af Stephen Kings forfatterskab, som kræver en del fantasi og indlevelse af sin læser: Noget ondt manifesterer sig i form af en bil, som i denne bog, eller for eksempel i en klovn, som i ”IT”. Nogle gange rammer det et skrækcenter, og man tryllebindes uvilkårligt af rædslen. Denne gang holdt kuldegysningerne sig på et rimelig niveau gennem det meste af bogen, og det er ikke helt godt nok.

Delstatspolitiet i Statler, Pennsylvania har i to årtier haft en lille hemmelighed stående i skur 3. Bortset fra et par iøjnefaldende detaljer og et par småting man ikke opdager lige med det samme, ligner det en Buick 8. Faktisk ligner det kun en Buick, så længe man ikke har mærket den kalde og endnu ikke har opfanget den specielle lugt, der kommer fra den. Men det der står i skur 3 drager, og selvom betjentene af flere omgange ser deres enlige politihund, Mr. Dillon, falde sammen af angst over det der er i skuret, sker det, at nogen glemmer, at sikkerhedszoner ikke indføres uden grund.

”Om en Buick 8” er fyldt med iagttagelser af de bevægelser, udtryk og beslutninger, vi ubevidst går og genkender hinanden på. Der fortælles dygtigt som altid, og typerne fremstår klart i de skarpe og humoristiske strøg. Det er en god og læseværdig bog, men den når ikke op til de bedste.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter