0 kommentarer

Orakelnat af Paul Auster

af d. 1. marts 2004
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

247

Udgivet

2003

ISBN

87-90724-73-9

Originaltitel

Oracle night

Udgave

1.udgave

 

Den nyeste roman af Paul Auster er et gennemført mesterværk. Lige fra start sidder man klistret til bogen. “Orakelnat” er en fortælling om historien i historien i historien. Fascinationen over skrivestilen gør en svimmel fra start, men efterhånden elsker man overgangene, hvor endnu en historie fortælles.

Handlingen starter ved en tilfældighed. Sydney Orr er ude på en af sine sædvanlige spadsereture. Han opdager en nyopført papirvareforretning og går derind og køber en ny notesbog. Derefter sidder Sydney ofte og genoplever sin tidligere profession som forfatter. Der er her, fænomenet med historien i historien kommer. Herefter sker en masse mystiske ting, der gør, at man sidder med øjnene solidt plantet på bogens sider. Når man først er kommet i gang, bliver man trukket langt ind i historien, præcis ligesom Sydney Orr!

Bogen er virkelig fantastisk. Det eneste, den kan kritiseres for, er slutningen. Det virker som om, Paul Auster er løbet tør i sit værk og har sluttet hurtigt. Man sidder tilbage med fornemmelsen: Allerede? For der er ting, som ikke bliver opklaret, men det er selvfølgelig også en charme. Men den lidt tamme slutning kan ikke ændre på et fantastik helhedsindtryk. “Orakelnat” af Paul Auster skal simpelthen læses!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter