0 kommentarer

Steder og mennesker af Fred Vilhelm Schmidt

af d. 27. februar 2013
Info
 
Sideantal

168

Udgivet

1997

ISBN

87-7528-268-2

 

Fred Vilhelm Schmidt er en berejst mand. Han er født i Sønderjylland og har arbejdet som kok og hovmester over det meste af verden.

“Steder og mennesker” er en novellesamling, hvor han beskriver nogle episoder i sit liv.
Novellerne er smukke og kan sagtens læses uafhængigt af hinanden. Det kan dog være lidt vanskeligt at se, hvordan nogle enkelte personer relaterer sig til forfatteren. Det er som om, de lige pludselig er der, som en naturlig del af fortællingen. Det kan dog ikke ændre på, at det er nogle godt skrevne fortællinger og et godt sprog.

Jeg vil gerne fremhæve en enkelt novelle “Spilledjævlen”. Her møder vi de typiske spillere eller ludomaner, som det hedder i dag. Det er tilsyneladende ret udbredt blandt folk, som er udstationeret på mere eller mindre eksotiske steder, at de tilbringer en del tid på kasinoer. Vi følger en ældre herre som forfatteren tilfældigvis kommer i kontakt med. Efter tyve års bekendtskab mister han dog forbindelsen igen sammen med en frakke og penge til en taxa.

Jeg faldt helt tilfældigt over denne bog, da jeg skulle finde et omslag til den. Det er imidlertid ikke sidste gang jeg læser Fred Vilhelm Schmidt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter