0 kommentarer

Neden under af Michael P. Josephsen

af d. 25. maj 2010
Info
 
Sideantal

301

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-09066-6

 

“Neden Under” er en af de bøger, som skuffer fælt. Forklaring følger om lidt.

Romanen foregår i nutidens Svendborg, hvor læseren følger en flok outsidere, der for en stor dels vedkommende er misbrugere eller på andre måder ikke rigtig passer ind i vores velordnede samfund.

Bogen beskriver hverdagen for bl.a. Heidi og Kim (og deres hund Leif), og livet er ikke just en dans på roser for bogens personer. En mere udførlig beskrivelse af personernes ret monotone (og sørgelige) liv kan læses i bogen.

Plottet i bogen er sådan set tænkt godt – det lyder jo spændende, at følge med i en verden, som de fleste af os ikke kender noget tid.

Desværre er bogen dårligt udført.

Romanen virker underligt konstrueret, som om forfatteren har tænkt for meget over, at skrive handlingen. Det betyder, at handlingen slet ikke virker overbevisende. Det samme gør sig gældende for personbeskrivelserne – det virker ikke overbevisende eller realistisk.

Med fare for at lyde provokerende, så virker det som om, at forfatteren har læst “Nordkraft” og i sit stille sind har tænkt “jeg vil også skrive en bestseller”.

Desværre bliver romanen ikke andet end et forkølet forsøg på at efterligne “Nordkraft”, og det er desværre ikke nok – jeg kan desværre kun anbefale andre, at holde sig væk fra “Neden Under”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter