0 kommentarer

Midnat i det gode og ondes have af John Berendt

af d. 25. maj 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

383

Udgivet

1997

ISBN

87-00-27286-8

Originaltitel

Midnight in the garden of good and evil

 
“Midnat i det gode og det ondes have” er en beretning om byen Savannahs snobber, bøsser, trans’er, svindlere og sære excentrikere, voodoo, synd og amoral.

På bagsiden af bogen har forlaget skrevet: “New York-journalisten John Berendt kom i begyndelsen af 80’erne ved et tilfælde på weekend i sydstatsbyen Savannah i Georgia på den amerikanske vestkyst. Han forelskede sig i byen, i atmosfæren, i menneskene, og i de følgende otte år tilbragte han mere og mere af sin tid dér. Og han blev involveret i en bizar mordsag.”

Så er det meste egentlig sagt, bortset fra at Savannah, Georgia, ligger på østkysten. Ufatteligt at et forlag som Gyldendal kunne lave sådan en bommert!

Savannah er beskrevet med en stor kærlighed til den gamle by med dens stolte fortid, til palæerne og parkerne, til sydstatsdekadence og societysladder, selskaber og balkjoler, tradititonerne, synden og originalerne.. Og beskrivelsen emmer af atmosfære.

Mordsagen handler om en hovedrig kunsthandler, som anklages for at have myrdet sin unge bøsseven. Retssagen bliver genoptaget tre gange og kommer til at vare otte år, måske mest pga. en bitter strid mellem to velhavende og magtfulde naboer.

“Midnat i det gode og det ondes have” er en atmosfærefyldt beskrivelse af et sejlivet, traditionsrigt overklassemiljø i sydstaterne. Bogen stiller ikke spørgsmål om ret og rimelighed i forbindelse med samfundets enorme klasseforskelle; den udleverer imidlertid en del af det snobberi og hykleri, som trives så godt i de højere samfundslag. Absolut læseværdig.

Bogen er iøvrigt blevet filmatiseret af Clint Eastwood i 1997.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter