0 kommentarer

Natravnen af Kjell Eriksson

af d. 22. november 2008
Info
 
Forlag
Genre
 

Ann Lindell er tilbage ved Uppsala Politi efter barselsorlov. Hun er alenemor, da hendes tidligere kæreste Edvard ikke syntes om, at hun skulle have et barn og, at han ikke var faderen. Edvard har tidligere spillet en stor rolle i Kjell Erissons romaner, men tilsyneladende er han ved at blive skrevet ud.
En hel gade i Uppsala har fået knust alle butiksruderne, og i en af butikkerne finder man en ung mand dræbt. Mistanken for hærværk falder straks på en indvandrerbande. Da der samtidigt bliver sat ild til et indvandrercenter, opstår der en næsten lynchagtig stemning i byen. Ann Lindell og hendes kolleger har nok at gøre med at finde både uromagerne, morderen og brandstifterne.
Man følger især en ung anden generations indvandrer Ali, der bor alene sammen med sin mor og sin bedstefar. Ali blev ved et tilfælde vidne til mordet, men ved ikke hvad han skal stille op med denne viden.
Bogen giver et godt billede af hvor hurtigt stemningen kan vende i en svensk provinsby, og det kunne såmænd lige så nemt være sket i Danmark.
Ann Lindell er et behageligt bekendtskab, selvom hun er stresset og stadig er forelsket i Edvard. Hun er god til at få sine kollegaer og sin chef til at yde det bedste.
En god krimi, dog ikke helt på højde med den “Stenkisten”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter