0 kommentarer

Årets skandale af Sophie Gee

af d. 22. november 2008
Info
 
Sideantal

320

Udgivet

2008

ISBN

978-87-567-8680-5

Originaltitel

The Scandal of the Season

 

Modebevidste kvinder i skønne kjoler og galante mænd med høje parykker, kurmageri og digtning på højt plan – Tilsat et religiøst plot mod den royale familie. Så har man i korte træk opsummeret handlingen i Sophie Gee’s dejlige bog, som jeg længe havde været helt forelsket i; mest fordi den simpelthen har den smukkeste indbinding! Og den levede fuldt ud op til mine forventninger, jeg var vild med den!

Se, det er i byen, den virkelige verden er! Ude på landet, tsk, hvem ville dog gide blive der? Sådan er den generelle holdning i starten af det 18. århundredes England i de chikke kredse – Og derfor søger den unge digterspire Alexander Pope da også væk fra landet, ind til byen, hvor selskabssæsonen netop er begyndt. Af denne grund tager også frøknerne Blount til London – For at feste, opleve moden og høre den nyeste sladder. At det hænder, at de tilfældigvis er kusiner til tidens mest celebrerede skønhed, Miss Arabella Fermor, kan jo ses som både en fordel og ulempe. Og det er gennem denne gudeskønne Arabella, at læseren møder kærligheden, og de usikkerheder og glæder der nødvendigvis må følge med den.

Jeg nød virkelig læsningen! Der skete hele tiden noget bogen igennem, og på flere fronter. Ved at sætte et plot mod kronen ind forhindrer forfatterinden, at det blot bliver endnu en kærlighedshistorie. Og plottet mod kronen og kærlighedshistorien ender med at gå hånd i hånd. Kan anbefales til alle, der elsker en god historisk kærlighedsfortælling!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter