0 kommentarer

Suffløren af Donato Carrisi

af d. 8. oktober 2010
Info
 
Genre
Omslag
Sideantal

445

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7055-957-7

Originaltitel

Il suggeritore

Udgave

1.udgave

 

“Suffløren” er en både uhyggelig og hæsblæsende historie om bortførelse, mishandling og mord på et ukendt antal mindreårige piger. Specialagenten Mila Vasquez, der har et usædvanligt talent for at finde forsvundne personer, tilknyttes en særlig efterforskningsenhed, ledet af den civile kriminolog Goran Gavila. Årsagen er, at man har fundet seks afskårne arme fra lemlæstede piger, men kun kender til fem savnede. Hertil kommer, at retsmedicineren mener, at den sjette stadig kan være i live.
En efter en dukker de forsvundne piger op, og gang på gang implicerer fundet en forbryder, som tilsyneladende ikke kan være skyldig i netop denne forbrydelse; men hver gang henledes holdets opmærksomhed på andre grusomheder, som er begået på stedet.
Da der så bliver fundet endnu en myrdet pige på efterforskningens eget kontor sår det splid på holdet, som begynder at mistænke hinanden for at være involveret.

Når jeg læser en roman vil jeg altid gerne kunne placere tid og sted. Men den mulighed giver Carrisi mig ikke. Der oplyses ingen stednavne, jeg forestillede mig først at stedet var Italien, men flere ting tyder på at det ikke er tilfældet, ikke mindst de meget forskelligartede personnavne, som mere leder tanken hen på et multikulturelt samfund som USA. Og tiden er helt åbenlyst udeladt, illustreret af at selv officielle dokumenter ikke indeholder årstal. Men det er selvfølgelig fuldstændig ligegyldigt og faktisk fungerer det ok som det er lavet.

Det er en kompliceret historie, Carrisi har bedrevet for at fortælle om en type seriemorder, som man først er blevet opmærksom på i de senere år. Betegnelsen ‘sufflør’ bliver brugt om en person, som tilskynder andre til at begå forbrydelser ved at påvirke deres underbevidsthed. Charles Manson er nok den mest kendte af slagsen.

Det er afgjort en medrivende historie, men lidt for effektjagende efter min smag. Overraskelserne står nærmest i kø! Og de er ikke lige sandsynlige og troværdige alle sammen…
Men persontegningerne er gode, hvilket er det mest interessante for mig.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter