0 kommentarer

Natbjørnen Tjugga og kærlighedsblomsterne af Emilie Melgaard Jakobsen

af d. 7. december 2019
Info
 
Sideantal

44

Udgivet

2019

ISBN

9788793338920

Udgave

1

 

Tilbring en hyggestund med børnene i selskab med natbjørnen Tjugga

Natbjørnen Tjugga og kærlighedsblomsterne er andet selvstændige bind i serien med natbjørnen Tjugga. Der er fokus på søvnmeditation, og forfatteren har efter egne erfaringer skrevet, hvordan vejrtrækningen og tonelejet skal lyde under oplæsning. Samtidig med dette hører vi en historie om Tjugga og kærlighedsblomsterne. Sammen med anmeldereksemplaret af bogen medfulgte der en lille kuvert med frø, så barnet selv kan så sin egen kærlighedsblomst. På denne måde bliver det hele mere håndgribeligt for barnet, og jeg synes, dette er en rigtig fin tanke af forfatteren. Barnet vil følge med i godnathistorien og føle en nær tilknytning til Tjugga, mens barnet følger med i det spirende frø i sit eget hjem.

Denne farverige bog er skrevet af Emilie Melgaard Jacobsen, som tidligere har arbejdet som pædagog og arbejder nu som selvstændig. Hun har selv to drenge, og den yngste har blandt andet valgt navnet til natbjørnen, der hurtigt udgør en rolle som trofast og tryg ven. Der er en kort bog, og der står ikke meget på de illustrative sider, men der er en dybere mening med sætningerne, og der er en tanke bag hver og én. Tjugga tager barnet med på en tur i natskoven, hvor kærlighedsblomsterne skal passes, og der er her mulighed for barnet at indleve sig ved at bestemme kærlighedsblomstens farve, duft og facon. For hver enkelt barn kan kærlighedsblomsten være lige som de netop ønsker. Hvert barn i denne verden er unikt, og det samme er børns kærlighedsblomster. For at blomsterne kan vokse, skal barnet fortælle noget positivt, og her har forfatteren tænkt på at udvikle barnets selvtillid og selvværd.

Det er nogle utrolig smukke tegninger, og bjørnen Tjugga fremstår som en varm og trofast ven, som man nemt kan forholde sig til. Det er en skøn godnat-læsningsbog, og måden – som den skal læses op på – gør, at der opstår en indre ro samtidig med, at barnet opnår et selvtillidsboost. Jeg “afprøvede” bogen, da jeg skulle passe min lille nevø, og bogen gav anledning til en masse spørgsmål og snak, men det fik også skabt en ro, og inden sidste side var vendt havde min nevø fundet sig godt til rette mellem puder og dyner og faldet i søvn. Jeg skal ikke kunne sige, om det alene var på grund af bogen, men den havde helt sikkert en betydning, og bogen har indtil videre en fast plads på hans værelse ved siden af sengen.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter