0 kommentarer

Hjælpsomme Ludvig af Tina Legarth Jacobsen

af d. 16. december 2021
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2021

ISBN

978879240823

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Ludvig er en sød lille hund der bor sammen med sine mennesker tæt på havnen. Hver dag går Ludvig ned til havnen, for at se om der er nogle han kan hjælpe. Det er der som oftest, så Ludvig har meget travlt med al sin hjælp, og han gør det rigtigt godt….eller gør han? Om eftermiddagen er det tid til slappe af med vennerne Frida og Charlie. Så løber de over i den store have hvor de leger fangeleg og hvad hunde ellers leger.  Men på vejen hjem sker der noget, hvor Ludvigs hjælp virkelig er kærkommen.

Hjælpsomme Ludvig er en rigtig sød og tænksom billedbog lavet i fællesskab af Tina Legarth Jacobsen som står for teksten, Annette Wier for de smukke helsides farve illustrationer og Katja Bamberger Bro som redaktør. Målgruppen er de to til syvårige, og selv om det lyder som et stort spænd passer det meget godt, da den dels kan bruges som decideret billedbog, medens den som højtlæsning både er en sød historie, men også lægger op til samtale med barnet om det at være hjælpsom. Sidst i bogen er der en lille række spørgsmål om hjælpsomhed “ Er der nogen, du gerne vil hjælpe”, “ Hvad har du brug for hjælp til” og flere af den slags. Spørgsmålene er udarbejdet af Katja Bamberger Bro og ideen stammer fra Small Talk Big Questions, som er et spørgespil for børn og voksne, hvor samtalen er i centrum og man lærer lidt mere om hinanden.

Jeg har læst bogen sammen med mit yngste barnebarn på fire, og det var en god og hyggelig oplevelse. Da hun i forvejen elsker vores hund, var det i den grad et hit at Ludvig var næsten som hendes bedste ven Basse. Historien gik rent ind og især situationen med frikadellen bagte begejstring…og stor genkendelse. Det blev også til en fin lille snak om forskellen på at drille og hjælpe. Som voksen finder jeg det er en god kvalitets bog, som jeg kun kan anbefale.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter