0 kommentarer

Rasmus Klump og juletræet af Carla og Vilhelm Hansen

af d. 5. december 2019
Info
 
Sideantal

34

Udgivet

2003

ISBN

9788762648296

Originaltitel

Rasmus Klump og juleetræet

Udgave

1. udgave, 2. oplag/Særtryk 0912

 

Rasmus moder opdager at de ikke har flere ris og så er det svært at lave risengrød. Det er lige op til jul og købmanden har lukket, men så beslutter Rasmus og vennerne sig for at de kan sejle til nabobyen og hente ris, smat lidt andre ting. Så de sejler afsted og får handlet alt det ind de skal bruge. Men på vejen tilbage bliver det et voldsomt snevejr og de går på grund på en lille bitte ø. På den lille bitte ø er verdens største juletræ. Og da snestormen har lagt sig undersøger de nærmere om de kan få deres skib fri. Det kan de ikke, så mens de venter på der kommer et andet skib forbi og hjælper dem pynter de det store træ. I toppen af træet sætter de en lygte i stedet for en julestjerne. De går ind og laver risengrød og pludselig banker det på døren. Et andet skib har set lygten og kommer og hjælper dem fri. Da det andet skib slet ikke har noget julepynt graver Rasmus og vennerne det store træ op, det har det jo pyntet. De sætter det på det skib der kom og hjalp dem og de lover at de nok skal sætte træet tilbage næste gang de kommer forbi den lille ø. Så sejler Rasmus og vennerne hjem igen og hans moder bliver meget glad, for at de faktisk når hjem inden juleaften.

En sød historie og den henvender sig både til børn og voksne. Nem at læse og rigtig hyggelig. Og som altid har Rasmus Klump historierne et godt budskab, i denne er det at man skal hjælpe hinanden. Man er godt underholdt og der er nogen fine illustrationer som gør det endnu nemmere at leve sig ind i universet.

En lille fin bog som helt sikkert kan anbefales, især i december hvor alle har travlt med at gøre klar til jul, der passer denne lille fortælling rigtig godt ind.

Sød og sjov historie som man kun kan få et smil på læben af at læse.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter