0 kommentarer

Alle tiders bøger vi læser sammen af Ole Lund Kirkegaard mfl.

af d. 11. december 2020
Info
 
Sideantal

240

Udgivet

2020

ISBN

978-87-02301-786

Udgave

1. udgave

 

Med forord af H.K.H Kronprins Frederik

 

I anledning af at Gyldendal i år fejrer 250 års jubilæum er denne skønne 240 sider lange billedbog udkommet. Bogen er en antologi af tidløse børnefortællinger, blandt andre kan nævnes Palle alene i verden og nogle af Halfdans børnerim og fra nyere tid Vitello og Lille frø. Bogen er med andre ord fuld af favoritter og historierne er inddelt efter deres udgivelsesdato, sådan at du kommer længere og længere tilbage i tiden jo længere i bogen du læser.

Bogens forord er skrevet af H.K.H Kronprins Frederik og han lægger blandt andet vægt på vigtigheden af børnelitteratur, og som pædagog kunne jeg ikke være mere enig. Han skriver:

“Fantasien har ingen begrænsninger hos børn, men den skal næres og dyrkes gennem kunst og litteratur af høj kvalitet. Det hjælper børn med at blive klogere på verden, på sig selv og deres medmennesker. Og den bedste børnelitteratur kan medvirke til at styrke børns empati og forestillingsevne og skabe kulturel og social sammenhængskraft.”

Historierne er naturligvis nøje udvalgt, det er tydeligt. Og aldersmæssigt er det min vurdering at den spænder den over 1,5-8 år. Med historien Kaj er farlig til de helt små og Vitello og eventyret om fyrtøjet til de ældste. Jeg har læst bogen med min søn på 2 og han er lige så begejstret som mig. Og selvom vi har læst mange, og hans mor er velbevandret i børnelitteratur, fandt jeg alligevel en ny favorit i bogen også, nemlig “En flodhest i huset” af Ole Lund Kirkegaard. Hvis jeg skal sige en eneste dårlig ting om bogen er det at den er tung! Så når man ligger ned og læser den, får man lidt trætte arme. 

 

Alt i alt en flot gavebog, med en smuk forside og rigt illustrerede sider. Bogen er ideel som fødsel-, barsels-, jule- eller dåbsgave. Og den kommer helt sikkert til fortsat at være en godnatlæsnings favorit her hjemme.

5 ud af 5 stjerner

Anmeldereksemplar.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter