0 kommentarer

Myginds mission af Peter Mygind

af d. 25. november 2014
Info
 
Sideantal

229

Udgivet

2013

ISBN

978-87-11-37823-6

 

“Du skulle aldrig have været skuespiller”, “Du er talentløs”, “Hvor er det synd for hans søn at have sådan en latterlig far”… Jo Peter Mygind har hørt lidt af hvert og alligevel er han blevet det han gerne ville, nemlig skuespiller m.m.!

Peters søn blev overfaldet umotiveret 2 gange og familien måtte i terapi og her gik der nogen ting op ikke mindst for Peters søn men så sandelig også for Peter selv. Der blev talt om relationer og reaktionsmønstre m.m., og Peter ved jo også godt selv at han heller ikke er perfekt, så han lærte virkelig meget af det.

Bogen rummer derfor både en meget personlig side af Peters liv men også den mere professionelle hvor man hører om projektet med antimobning. Et projekt der blev til nogen tv udsendelser som åbnede op for en god debat om netop mobning og fællesskab.

Bogen er delt op i forskellige kategorier og den er letlæselig og flere gange kan man mærke at det virkelig er hudløst ærligt det der kommer fra Myginds mund. Så ærligt at man selv kommer til at tænke over nogen ting samt bliver rørt over de gode episoder der bliver fortalt om.

”Myginds mission” har uden tvivl efterladt en god mulighed for at man både i skolerne men også på diverse arbejdspladser får åbnet op for en samtale og evt. en handlingsplan om hvad man gør for at få om ikke udryddet mobning, så ihvertfald formindsket tendensen. Og netop fordi han flere gange understreger at børn ikke lytter til hvad voksne siger men efterligner ved at gøre det de ser de voksne gør, så skal vi huske at kigge på, at vi alle har et ansvar for hvordan de næste generationer vokser op og bliver overfor hinanden!

Bogen har i den grad givet mig noget at tænke over, og det er selv om jeg godt kendte til de fleste af de ting der bliver snakket om i den (selv om jeg ikke selv har børn). Den er utrolig vedkommende, og en bog som fremover sagtens kunne bruges i for eksempel folkeskolen for netop at sætte fokus på disse problemstillinger.

Læs den! Lær af den og nyd så livet sammen med alle de typer mennesker der findes rundt omkring. Sammen kan vi meget mere.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter