0 kommentarer

Evas øje af Karin Fossum

af d. 13. november 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

256

Udgivet

2005

ISBN

87-7724-659-4

Originaltitel

Evas øye

 

Eva er en enlig mor i en norsk provinsby ikke langt fra Oslo. Hun har en elendig økonomi og ikke den store succes som kunstmaler. Så en dag møder hun sin gamle barndomsveninde Marie. Marie har til gengæld penge nok, men hun har også et meget indbringende erhverv som luksusluder, og pludselig finder Eva sig selv som vidne til et mord.
Karin Fossum skriver kriminalromaner på sin helt egen måde. Man følger ganske almindelige mennesker, som ganske uforvarende bliver blandet ind i en eller flere forbrydelser. Kriminalinspektør Sejer er ligeledes en ganske almindelig meget tiltalende ældre mand. Han opklarer forbrydelserne på sin egen stille og langsomme facon. Der er ingen hurtige biljagter eller smarte bemærkninger her, men masser af hårdt og vedholdende politiarbejde.
Persongalleriet er stort og man kommer langt hen i handlingen før det går op for læseren hvilken forbrydelse der egentlig er begået.
Det er utroligt godt skrevet, og hvis man ikke er til den store action, men godt kan lide at læse om hændelser, som man kunne forestille sig skete i det virkelige liv, så er dette lige bogen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter