0 kommentarer

Mordere i skjul af Robert Wilson

af d. 29. oktober 2010
Info
 
Forfatter
Genre
Omslag
Sideantal

608

Udgivet

2010

ISBN

978-87-92523-18-1

Originaltitel

The hidden assassins

Udgave

1.udgave

 

“Mordere i skjul” starter med fundet af et lig uden identitet på en losseplads i udkanten af Sevilla. Hænderne er hugget af, hovedet skalperet og ansigtet ætset bort. Inden kriminalinspektør Javier Falcón overhovedet kommer i gang med opklaringsarbejdet, sker der en voldsom eksplosion i en beboelsesejendom, som koster mange mennesker livet og straks beslaglægger alle mandskabsressourcer.

Ejendommen viser sig at huse en moské i kælderen og efterforskningen peger hurtigt i retning af en terroraktion, som er gået galt under forberedelserne. Snart er flere efterretningstjenester involveret med hver deres dagsordener og teorier.

Andalusien er historisk set gammelt arabisk område og én af teorierne er, at islamiske fundamentalister vil starte en bølge af terror med krav om at Andalusien igen skal være arabisk.
En vanvittig tanke og jeg betvivler at muslimske ledere skulle være så tåbelige, men hvem ved!

Javier Falcón bider da heller ikke lige på den krog og selv om mange spor vitterlig peger i retning af islamisk terrorvirksomhed, forfølger han sine egne spor. Et af sporene forekommer lige så vanvittigt som det muslimske, nemlig en multinational virksomhed med et dybt religiøst, katolsk fundament, som udelukkende handler med kristne! I tiden op til bombningen har virksomheden brugt nogle lokaler lige overfor moskéen til at afholde møder mellem skiftende medarbejdere.

Grundigt detektivarbejde bringer det uidentificerede lig på banen igen. Sporene fører tilbage til et lille højrepolitisk parti, som kan se nogle åbenlyse fordele i at miskreditere muslimerne. Men kan Falcón overhovedet komme i nærheden af de virkelige bagmænd?

Egentlig er sådan et opklaringsarbejde i forbindelse med terrorvirksomhed lidt for meget for mig. Der er alt for mange teorier, tråde og involverede parter at holde styr på; jeg må dog sige at Robert Wilson for sin del ser ud til at klare det flot.

Det interessante for mig er bogens personer og deres relationer samt beskrivelsen af livet i Sevilla. Og det gør Robert Wilson faktisk rigtig godt. Historien inddrager således på spændende vis Falcóns tidligere kæreste, hans søster, hans tidligere kone og hendes nuværende mand, undersøgelsesdommeren Calderôn, en karismatisk mand med en uhyggelig skyggeside.
Det er en omfangsrig bog, men den holder interessen hele vejen.

“Mordere i skjul” er tredje bind om den spanske kriminalinspektør Javier Falcón.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter