0 kommentarer

Elfenbenselefanten af Nerea Riesco

af d. 15. april 2011
Info
 
Sideantal

572

Udgivet

2011

ISBN

978-87-11-41637-2

Originaltitel

El elefante de marfil

 

”Elfenbenselefanten” finder sted i Sevilla, og fortæller om hvorledes ældgamle pagter kan influere hele familiers skæbne. Den beretter om store kærlighedsaffærer og bittert had, om medgang og modgang, om bøger, krig, sygdom og død, men frem for alt om skak. Og om hvordan dette spil kan ændre liv.

Et jordskælv sætter historien i gang. Konsekvenserne heraf bliver for den unge Julia at lægge fornuften til side for én gangs skyld, og følge sit hjerte og gifte sig med manden hun elsker, Leon, selvom han blot er en ansat i hendes afdøde mands trykkeri, og oven i købet har ry af at være pirat. Leon er en mand med en mission; en opgave med stor betydning for Sevilla, og for forholdet mellem kristne og muslimer, hvilket kommer til at spille ind på hans liv, og sidenhen hans efterkommeres.

”Elfenbenselefanten” er en fin bog, der får rigtig mange små historier flettet ind i hovedhandlingen. Der er masser af eventyrligheder – Ikke overnaturligt, men hentydninger til fortællinger som “Robin Hood” og “Romeo og Julie”, hvilket kun er positivt. Skakspillet, som er vigtigt, kommer ikke til at overskygge den egentlige handling, der sørger for at holde læseren fanget ved konstant at byde på nye fantastiske eller katastrofale hændelser.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter