0 kommentarer

Sigøjnerinden fra Sevilla af Ildefonso Falcones

af d. 23. september 2014
Info
 
Sideantal

783

Udgivet

2013

ISBN

978-87-638-3117-8

Originaltitel

La reina descalza

 

Det er første gang jeg læser en roman af Ildefonso Falcones. Det er et digert værk på næsten 800 sider, men det er ikke en side for meget. Almindeligvis er det ikke lige den type roman, jeg ville læse, men denne her blev jeg fanget af efter de første par sider.

Vi møder den unge negerslave Caridad, da hun går i land i Sevilla. Hun er kommet sammen med sin ejer don Josè fra Havanna ombord på det spanske skib Dronningen. Don Josè er død af skørbug undervejs, og Caridad blev frigivet på dødslejet.

Nu står hun på kajen i Sevilla, og ved ikke hvad hun skal stille op med sin ny vundne frihed. Hun bliver efter nogle forfærdelige oplevelser optaget i en sigøjnerfamilie, og her møder hun den unge sigøjnerinde Milagros af Vega familien, og det er hende der er sigøjnerinden fra Sevilla.

Vi følger sigøjnerne gennem en årrække, og får samtidigt et godt indtryk af livet i Spanien på denne tid. Sigøjnerne var den gang som i dag et uønsket folkefærd. På et tidspunkt bliver næsten alle sigøjnere i Andalusien fængslet under slavelignende forhold. Mænd, kvinder og børn bliver adskilt, og mange af dem ser aldrig hinanden igen.

Calidad og Milargros kan synge og danse på deres egen specielle facon. Det bliver afgørende for deres skæbne på godt og ondt.

Sigøjnerne er som tidligere nævnt opdelt i forskellige stammer eller familier. Det er altafgørende, at man er tro mod sin familie, og det straffes med døden hvis man ikke er det.

Det er en stor tung bog, men den er let læst. Jeg tror, jeg vil kigge mig om efter de to tidligere udgivelser af Ildefonso Falcones.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter