0 kommentarer

Mine 100 ting af Lucy Dillon

af d. 13. september 2016
Info
 
Sideantal

499

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7116-090-1

Originaltitel

A hundred pieces of me

Udgave

1

 

Var der nogen der sagde chick-lit. Så kig her.

Gina er først i 30’erne, hun er selvstændig byggeprojektleder, arbejder bla. med at renovere gamle huse og planlægge bygningen af overdimensionerede legehuse. Hun bor i et stort gammelt hus sammen med sin mand, et hus de sammen har restaureret. Men en dag finder Gina ud af at hendes mand er hende utro og med et ændres hendes liv drastisk. Fra at bo i et stort gammelt hus, flytter hun i en lille lys lejlighed. Hun går fra at have samlet på ting og sager til at konstatere, at hun har alt for meget ragelse. Med inspiration fra en selvhjælpsbog vælger hun at reducere i mængden af ting og går i gang med at sortere og smide ud, mens hun skriver listen ‘Mine 100 ting’ og samtidig rydder hun op i minder fra fortiden.

Gennem bogen sker mange andre sjove og pudsige ting. Som fx at Gina mere eller mindre ved et uheld eller tilfælde får sig en greyhound. Og tilbageblikkene i Ginas liv er til tider også ret morsomme. Men Ginas liv har også haft tragiske elementer. Vi hører bla. om hendes kamp mod kræft og hendes ungdoms store kærlighed der endte tragisk.

Alt i alt synes jeg bogen er meget god. Den bliver sammenlignet i skrivestilen med Jojo Moyes og jeg kan godt se lighederne. Men jeg synes ikke helt den når op til Moyes. En ting er dog sikkert. Hvis man kan lide Moyes, kan man nok også lide den bog.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter