0 kommentarer

Maresi, Historier fra det røde kloster af Maria Turtschaninoff

af d. 13. september 2016
Info
 
Sideantal

200

Udgivet

2016

ISBN

978-87-406-0682-9

Originaltitel

Maresi - Krönikor från Röda Klostret (oversat af Jesper Klint Kistorp)

Udgave

1. udgave

 

Som ung pige ankommer Maresi til det røde kloster. Klostret ligger på en ø langt fra resten af verden, og er kun befolket af kvinderne i klostret. Klostret er et tilflugtssted, og Maresi blev sendt dertil af sine forældre, der ønskede at hun skulle få en chance for et bedre liv. Maresi nyder livet i klostret, hvor man ikke alene kan spise sig mæt hver dag, man har også mulighed for at læse og dygtiggøre sig.
Men der er forandringer i vente. Og de starter da Jai kommer til klostret. Jai er en forskræmt lille pige, som hurtigt knytter sig til Maresi. Hun fortæller ikke meget om sin fortid, men det hun fortæller skaber en uro i Maresi. Og faren viser sig da også at lure lige om hjørnet.

Bogen om Maresi er en ungdomsbog, der dog sagtens kan læses af voksne også. Det er en letlæst bog, som man hurtigt får læst færdig. Bogen handler både om alt fra venskab og livets uretfærdighed til lærdom og magi. Den handler om det at være ung i en hård verden, hvor man ikke kan være sikker på noget, langt væk fra det der i barndommen var velkendt. Man ser en fin udvikling i personerne undervejs, idet særligt hovedpersonen Maresi forvandles fra barn til ung kvinde.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter