0 kommentarer

Mayas dagbog af Isabel Allende

af d. 13. december 2012
Info
 
Sideantal

364

Udgivet

2012

ISBN

978-87-02-11854-4

Originaltitel

El cuaderno de Maya

 

Isabel Allende har med “Mayas dagbog” skrevet i en for mig ny stil. Hun skriver en rigtig barsk og livsnær roman om en 19-årig pige Maya, som efter en god opvækst hos sine bedsteforældre – dog med svigt fra begge forældre – går helt i “hundene” efter bedstefaderens død.

Maya kommer bl.a. til Las Vegas, hvor hun møder mennesker på stoffer, og hun bliver selv afhængig af såvel stoffer som af alkohol. Hun tjener til livets ophold ved at være budbringer af stoffer og er i sin færden overvåget alle døgnets timer. Hun må ikke snakke med nogen, selv ikke i fitness-centret, og da hun en enkelt gang “glemmer” dette løfte, koster det hende dyrt!
Maya er meget tæt på døden, da hendes bedstemor redder hende og sender hende til en lille ø tæt på Chiles kyst. Dette for at skjule hende for efterfølgerne, som givetvis vil hende til livs, da hun menes at have kendskab til, hvor en stor sum penge og klicheer til trykning af falske penge befinder sig.
På denne ø oplever Maya en tilværelse som er meget anderledes, end hun tidligere har oplevet, og hun får her kendskab til sin families historie. Fortiden kan hun dog ikke helt lægge bag sig, og hun indhentes til sidst også af den i form af en gammel ven/fjende, som på snedig vis har fundet frem til hende via en sommerforelskelse.

– Historien er grum, barsk, men på sin vis realistisk og ikke “åndelig” som mange andre af Allendes bøger.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter