0 kommentarer

Mand i mørke af Paul Auster

af d. 6. marts 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

222

Udgivet

2008

ISBN

978-87-91654-65-7

Originaltitel

Man in the dark

Udgave

1.udgave

 

Paul Auster har aldrig kæmpet sig vej gennem undertegnedes første 10 barrierer mod newyorkerfilosofiens letkøbte højpandethed. Før nu. Det var måske et mærkeligt sted at starte, men sådan måtte det altså blive.

August Brill ligger søvnløs i et hjem der i tre etager er præget af død og ulykkelig kærlighed. Andre steder i huset sover (eller prøver at sove) hans datter og hans datterdatter – begge har de deres traumer og det samme har Brill selv.
For at holde mindet om sit – i hans eget kapitulerede verdensbillede – forliste liv på afstand, digter han historien om den unge Owen Brick, der vågner op til en mærkelig verden og får pålagt en mystisk opgave. Brills egen verden og den unge Bricks hænger uløseligt sammen – på en ganske simpel måde, faktisk, men det kommer som en overraskelse for læseren hvad det egentlig er vi skal bruge denne parallelhistorie til.

Intet mere herom. Austers nyeste er en fin bog, som trods et lidt “overunderspillet” handlingsforløb, formår at trække sig selv i land og fortælle læseren fint om livet, døden, kærligheden og hvad vi andre skal gøre når disse størrelser flagrer forbi os eller krydser vores vej.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter