0 kommentarer

Malkøbing museum af Jesper Ilum Petersen, Morten Carlsen og Chris D’Amato

af d. 27. februar 2017
Info
 
Sideantal

111

Udgivet

2014

ISBN

978-87-996776-0-3

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Jeg var i tvivl om, hvordan jeg skulle gå igang med denne bog. Den virker som om den er historisk korrekt men så alligevel skrevet som en krimi, og igen som om det hele er taget ud fra virkelighedens verden. Samtidig er den skrevet med ufattelig lille skrift og er derfor ikke helt nem at komme igennem, på trods af den ellers noget anderledes opsætning.

Det er også en smule forvirrende, at det ikke er en forfatter hele vejen igennem, men nærmere et opslagsværk over forskellige personers oplevelser. Men ikke desto mindre er det lykkedes mig at læse den…

Bogen handler om Malkøbing museum, hvor der igennem årene er sket mange uforklarlige ting, eller er der? For ved man reelt, hvad der er foregået, eller er det hele gode historier?

Vi hører om en gammelt finsk sagn, om en jomfru der nægtede at gifte sig, og vi er her tilbage i starten af 1900 tallet.

Så går vi nogle år frem og læser en beretning om en dør og dens meget specielle karm. Men døren og/eller karmen bærer noget forfærdeligt med sig.

Igen går vi nogle år frem og får så en fortælling om en mand, der lige er blevet gift, som findes død dagen efter.

Sidst men ikke mindst hører vi om alle mulige væsner såsom nisser, lygtemænd og andre der er på den anden side af døden?

Jeg kendte ikke rigtig til nogen af disse ting, men har efterfølgende prøvet at google mig frem til en del af historierne og de cirkulerer altså forskellige steder, men man skal vist virkelig interessere sig for de her ting, før det er spændende nok.

Det er på mange måder en dejlig anderledes bog, men den er også så tilpas mærkelig og uhyggelig, at den bliver mere interessant jo længere ind man kommer.

Den henvender sig klart til folk som har interesse i sagn, myter mm.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter