0 kommentarer

Orkansæsonen og stilheden af Anne-Cathrine Riebnitzsky

af d. 27. februar 2017
Info
 
Sideantal

343

Udgivet

2016

ISBN

978 87 400 2000 7

Udgave

1. udgave

 

Historien foregår i 1998, hvor orkanen Bonnie hærgede på den anden side af Atlanten, men også nåede at forårsage en del ravage her til lands. Altid kompetente Anne-Cathrine Riebnitzsky spinder en ende over hændelser, der kunne have fundet sted i Bonnies frådende kølvand.

I Guatemala flygter en pige fra sit miserable liv med en far, der er narkobaron. Hun overraskes af orkanen langt derfra, men det ved faren ikke, og han forulemper den danske præst Monica, som besøger landet. Hjemme i Danmark er hun sjælesørger for advokaten Beate, der skal forsvare den unge narkosmugler Benjamin, som har flyttet 10 kilo heroin for rockeren Johnny Boltsaks. Et ualmindeligt dumt svin, der har voldtaget Katrine, datter af en af Beates jagtkammerater, Henning, som er en særdeles træfsikker skytte…

Opbygningen minder lidt om Robert Altmans episodefilm “Short Cuts”, hvor et væld af menneskers skæbner vikler sig mere eller mindre tilfældigt ind i hinanden; en slags dominoeffekt, hvor brik 1 rammer brik 2 rammer brik 3 osv. – men brik 1 og 3 har ingen umiddelbar forbindelse. Hver især er aktørerne hovedperson i sit eget liv og biperson i nogle andres liv.

Anne-Cathrine Riebnitzsky – vinder af De Gyldne Laurbær i 2014 – er sprogligt stærk, psykologisk indsigtsfuld og god til at fremmane spændende og realistiske dramaer. Hensigten med “Orkansæsonen og stilheden” er helt tydeligt ikke at skabe en fortløbende handling med en rød tråd, men snarere at inddrage læseren i de eksistentielle overvejelser, vi hver især geråder ud i i afgørende livssituationer.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter