0 kommentarer

2084 verdens ende af Boualem Sansal

af d. 27. februar 2017
Info
 
Sideantal

254

Udgivet

2015

ISBN

978-87-406-1227-1

Originaltitel

2084 La Fin Du Monde
Oversat fra fransk af Lars Bonnevie

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Vi er i fremtiden i byen Qodsabad. Vi møder Ati som har været syg med tuberkulose og derfor har tilbragt lang tid på et sanatorium. Han arbejder på et ministerium.

Religion er det helt store emne, og alt og alle er underlagt en form for tro, men der er nogen, som ikke helt ser verden på den måde. Nogen som ikke kan følge, at det hele skal handle om religion. Fritænkere.

Der sker uhyrligheder. Man kan dræbes for forskellige ting, og Ati har en god ven, der nu skal dræbe en familie. Det har vennen ikke lyst til, men hvordan skal han blive fri for det?

Ati og vennen møder nogen fritænkere og opdager, at der kan være andre ting i livet, samt at der måske er en mulighed for at gøre kål på alt det religiøse vanvid.

Det er en tung bog at læse, men faktisk også ret relevant hvis man ser den ud fra de problemer, der findes rundt om i verden i dag, grundet diverse forskellige religioner. Så kan man læse den med de øjne, at være en smule samfundskritisk, så bliver den faktisk spændende.

Den er velskrevet omend meget typisk fransk i sit udtryk! Hvilket selvfølgelig ville være mærkeligt andet, når nu den er fransk oprindeligt.

Man kan fornemme, at forfatteren virkelig har sat sig ind i nogen ting og har noget at byde på med denne bog. Og det i sig selv gør den værd at læse. Hvad enten man selv er optaget af religion eller ej.

Alt i alt en interessant men til tider langtrukken bog, som kan anbefales hvis man ønsker noget at tænke over. For vi kan jo ikke komme udenom, at vi alle har en mening om religion ligegyldigt om vi selv dyrker en sådan.

Det var en anderledes oplevelse at læse denne bog, end jeg havde forventet. For jeg syntes ikke jeg kunne blive klog på, hvad den egentlig handlede om, før jeg var kommet godt igang med at læse den. Det gjorde dog på ingen måde læseoplevelsen dårligere!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter