0 kommentarer

Lystrejser af Nedjma

af d. 12. november 2010
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

266

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7973-401-2

Originaltitel

La traversée des sens

 

Nedjma er et pseudonym for den 40-årige algierske forfatter, der står bag denne bog. Det er hendes anden roman og bogen er allerede solgt i over en halv million eksemplarer. Nidjma bor i Frankrig og er på grund af bogens meget seksuelle tema, som er et brud med islams seksuelle tabuisering, nødt til være anonym.

Laila er en ung pige, som er blevet forstødt af sin ægtemand, da hun ikke på deres bryllupsnat kan levere den blodplet på lagnet, sådan som traditionerne byder. Skammen er stor og i landsbyen går sladderen. Det siges at Leila er blevet forseglet og kun Zoubida kan bryde forsejlingen.
Lailas tante Zobida tilbyder nu at tage med ud at søge efter Zoubida, så den unge pige kan komme tilbage til sin ægtemand uden skam. For Laila som kun en gang tidligere har været uden for Zébib bliver det en lang og sanseudvidende rejse.
Zobida har en skjult hensigt med den unge pige. Hun ønsker at fjerne sløret fra hendes øjne, så hun lærer sin krop og sit køn at kende.

Set som et stykke arabisk litteratur er det sikkert en udmærket bog, men som dansk læser bliver jeg i længden lidt træt af kusse og pik på næsten hver side. Ind i mellem ser der dog nogle tankevækkende passager, men generelt er den for ensartet og langtrukken.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter