0 kommentarer

Varslet af Liz Jensen

af d. 12. november 2010
Info
 
Sideantal

348

Udgivet

2010

ISBN

978-87-567-9675-0

Originaltitel

The rapture

 

“Klimaforandringer i psykotisk målestok. Gletsjere der smelter, det overophedede hav der udvider sig og drukner kyster og byer og skove, alt vil blive knust under trykket af saltvand og mineralholdigt skum, nedsænket undet et blåt ishav hvis overflade bærer på de bitre minder om menneskets stræben: hårcurlere, olietønder, kondomer, tomme Evian-flasker, Barbiedukker i sexede kostumer”.

– dette er blot et af mange citater af overflødige ord fra Liz Jensen´s roman, “Varslet”.

Efter en bilulykke ender psykologen Gabrielle i kørestol og hendes kæreste dør. Da hun er klar til at arbejde igen, får hun til opgave at tage sig af en 16-årig psykotisk pige, Bethany, som har slået sin mor i ihjel med en skruetrækker. Bethany er vokset op hos kristent-fundamentalister, hvoraf hendes far er den værste. Hun er skadet, farlig og utilregnelig, men da hun synes at kunne forudse katastrofer – eller få dem til at ske! – så blander Gabrielle en højt estimeret fysiker ind i sagerne, og herfra går verden sådan set under i et hav af overflødige ord, så man næsten ikke orker at læse bogen færdig.

Efter at have læst “Den Femte Dag” af Frank Schätzing, som rent faktisk er en øko-thriller, så er denne læser skuffet over Varslet.

“Varslet” er hypet som en øko-spænding-gyser-dommedags-blockbuster, men fremstår ikke troværdig, da der er fyldt en masse unødvendige ord på, som ikke rigtig hænger sammen, man kommer aldrig rigtig ind på personerne, og når man som læser keder sig og glæder sig til sidste side, så spiller det ikke.
Det gør ikke sagen bedre, at man har valgt at binde bogen ind, så læseren skal udøve vold på sig selv og bogen for at holde den åben.
Ikke desto mindre har forlaget Politiken lovet alle pengene tilbage, hvis man – “mod al forventning” – ikke kan lide bogen!

Det bedste ved denne roman er forsiden, som angiveligt skal være den 16-årig psykotiske pige med meget blå øjne, det fremstår meget troværdigt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter