0 kommentarer

Lille tumpe af Anne Lilmoes

af d. 4. oktober 2010
Info
 
Sideantal

134

Udgivet

2010

ISBN

978-87-993672-0-7

 

Anne på 11 år bor i en landsby udenfor Randers. Hjemme i landsbyskolen er hun en vellidt, velfungerende og intelligent pige, og hendes far og mor sender hende på Randers Statsskole for at fortsætte skolegangen, så hun kan få en god uddannelse.

Men i Randers Statsskole sker der noget mærkeligt, pludselig er Anne ikke den populære pige mere, her får hun dårlige karakterer, hun går i det forkerte tøj og kender ikke den verden, hendes klassekammerater kommer fra.

Dette parallelt med at Anne går ind i puberteten gør, at hendes skrøbelig sind kommer ud for nogle orkaner, der er ved at vælte den unge pige omkuld.

Hendes far og mor vil hende det godt, men kan ikke forstå, hvorfor Anne får dårlige karakterer og ikke er glad mere. De gør, hvad de kan for at hjælpe hende med lektierne, men forstår ikke de kræfter hun er oppe imod.

Ordet mobning var ikke opfundet, og lærerne vidste ikke bedre end at hakke på de svage elever. Anne gør, hvad hun kan for at tækkes sine omgivelser, men bliver kuet og ydmyget – og lader sig udnytte af en ældre fyr.

Er vi kommet videre i dagens samfund? Er der ikke altid nogen, der er udenfor, fordi de kommer fra det forkerte sted /land, går i det forkerte tøj, eller bare ikke passer ind? Også selvom ordet mobning er opfundet.

En stille beretning om det at være udenfor, om at prøve at passe ind. og hvordan det hele bare kan gå grueligt galt, uden at de voksne opdager noget. Om at måtte klare det hele alene.

I et stille, roligt og forstemmende sprog uden nogen form for dramatik fortæller Anne sin skæbnefortælling, en fortættet historie om en pige i puberteten, der gør sit bedste for at falde ind – men som falder igennem – og dog kommer ud på den anden side, klogere på sig selv og verden.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter