0 kommentarer

Pigen fra det store hvide skib af Jesper Bugge Kold og Mich Vraa

af d. 16. april 2021
Info
 
Sideantal

394

Udgivet

2021

ISBN

9788711989647

Udgave

1.

 

Anmeldereksemplar

Krigens afslutning bliver en skælsættende tid for Molly, og for hende er der et før og et efter 5. maj 1945. Efter en lang vagt som sygeplejerske, bliver Molly overfaldet på vejen hjem. Molly efter befrielsen er derfor ikke længere tillidsfuld, glad og åben. Molly efter befrielsen er helt alene i verden.

Tiden går, og 6 år senere øjner Molly en mulighed for at gøre noget nyt. Krigen er brudt ud i Korea, og Danmark har besluttet sig for at sende hospitalsskibet Jutlandia som hjælp. Mod alle odds får Molly lov at komme med – det bliver en tur med store konsekvenser for alle skibets passagerer.

Der er både gru, vold og forfærdelige hændelser med i Pigen fra det store hvide skib. Men bogen er ikke skrevet i et grumt og direkte sprog. Den er skrevet med indlevelse, så man får en følelse af at være med Molly på tur.

I bogen møder vi ikke kun Molly, men også pigen Yun. Dermed får vi også historien set gennem en ung koreaners øjne. Yun’s rejse gennem Korea efter et bombeangreb er hjerteskærende og trist, og man ønsker virkelig det bedste for den lille pige, der overlever under helt urimelige forhold.

Pigen fra det store hvide skib er en skræmmende fortælling om krigens gru set fra flere vinkler. Den viser hvad mennesket er i stand til – på godt og ondt. For bogen rummer både mange grufulde og barmhjertige handlinger, som viser hvordan krigssituationen både kan få det bedste og værste frem i folk. Bogen er en god og velskrevet historisk roman om en spændende tid i den danske historie, med skibet Jutlandia i fokus. Den indeholder både krig og spænding, kærlighed og venskab, hvilket har skabt grundlag for en underholdende roman.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter