0 kommentarer

Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens

af d. 20. april 2023
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

374

Udgivet

2021

ISBN

9788702298116

Originaltitel

Where the Crawdads Sing

 

Hvor flodkrebsene synger er en forrygende historie om kærlighed til naturen og kærlighed mellem mennesker.
I bogen følger vi marskpigen Kya, der vokser op i Barkley Cove ved North Carolina. Kya bor i et sumpområde i en lille hytte med hendes familie. Familien er fattig og faren har voldelige tendenser.
En dag kan hendes depressive mor ikke klare mere. Hun forlader familien og kommer aldrig tilbage igen. Én efter én forlader Kyas søskende og hendes far hende, så hun til sidst er helt alene tilbage i marsken.
Nu må Kya lære at forsørge sig selv. Hun kender kun naturen omkring sig, så det er hendes eneste sted at finde hjælp.
Alle vender marskpigen ryggen, fordi hun er anderledes. Det bliver kun til én enkelt dag i skole for Kya, da de andre børn gør grin med hendes beskidte tøj og bare fødder.
Der er ikke megen omsorg at hente i det lille lokalsamfund. Et afrikansk ægtepar tager dog Kya til sig og hjælper hende, så hun kan klare sig i marsken.
I takt med at Kya udvikler sig til at blive en ung kvinde, er kærligheden fra ægteparret dog ikke nok. Kya involverer sig med to drenge; Tate og Chase.
Tate er selv opvokset tæt på marsken og finder naturen lige så inspirerende som Kya. De udvikler et unikt forhold, men da Tate en dag forlader Kya, som alle andre har gjort det, søger hun tilflugt ved den lokale charmør, Chase.
Da Chase bliver fundet død, er marskpigen Kya med det samme mistænkt for mordet. Nu igangsættes opklaringen af sagen og først til allersidst finder vi ud af, om der i virkeligheden er tale om en ulykke, eller om Chase er blevet slået ihjel.
Hvor flodkrebsene synger indeholder utrolig mange kvaliteter. Udover at være en hyldest til naturen, handler bogen også om kærlighed og ensomhed. Sideløbende med den fascinerende fortælling om marskpigen, udvikler historien sig i retning af krimi-genren, da mordet på Chase eftersøges.
Ikke nok med at Hvor flodkrebsene synger er en forrygende nok bog i sig selv, er det interessant at bemærke, at der på mange måder er lighedstræk mellem forfatteren, Delia Owens, og hovedpersonen, Kya Clark. Hvis du har det i baghovedet, når du læser bogen, bliver den kun mere spændende og dragende!
Jeg hørte Hvor flodkrebsene synger som lydbog og det var fantastisk måde at opleve bogen på.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter