0 kommentarer

Kvinden der lignede Greta Garbo af Maj Sjöwall og Tomas Ross

af d. 6. juli 2007
Info
 
Sideantal

212

Udgivet

1991

ISBN

87-01-68484-1

Originaltitel

Kvinnan som liknada Greta Garbo

 

Maj Sjöwall er kendt for romanerne om Martin Beck og hans kolleger ved Stockholms politi. Romaner der er creme de la creme indenfor kriminallitteratur. Jeg læste Kvinden som lignede Greta Garbo, efter at have læst de ti kriminalromaner om Martin Beck og co., så mine forventninger var sat i vejret. De blev desværre ikke indfriet.

En hollandsk embedsmand interviewes af en kvinde der ligner Greta Garbo. Interviewet er dog ikke kvindens primære interesse, det er derimod pengeafpresning.
Peter Hill, en svensk journalist, hører om en kvinde der eftersøges af det svenske sikkerhedspoliti. Da han vil se sagsakterne, er de på mystisk vis forsvundet. Det skærper kun hans interesse, og han slår sig sammen med en hollandsk bilforhandler, der er i Stockholm for at lede efter sin datter, som han ved et tilfælde har set som medvirkende i en pornofilm.

Kvinde som lignede Greta Garbo er udmærket skrevet, tempoet er som i Marin Beck historierne sindigt, men men man savner ganske grangiveligt fornævnte Beck og hans kolleger. Alle de skæve eksistenser og de fremragende underholdende replikskifter. Kvinde der lignede Greta Garbo er ikke oppe på Martin Beck-niveau. Det er en udmærket krimi, men den indfrier ikke forventningerne.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter