0 kommentarer

Kvinden der husker af Linda Lay Shuler

af d. 22. juni 2005
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

460

Udgivet

1988

ISBN

87-568-0963-8, 978-87-568-0963-4

Originaltitel

She Who Remembers

 

Historien foregår i 1200-tallet, blandt indianer fra Nordamerika. Her møder vi indianerpigen/kvinden Kwani. Hendes skæbne er, at hun er født med blå øjne. På grund af disse blå øjne bliver hun drevet ud af sin stamme. Alle er overbevist om, at hun må være en heks, p.g.a. de blå øjne: Det må være hende som nedkalder alle de ulykker som rammer stammen, det være sig sygdom, dødsfald, dårlig høst o.s.v. Hun må derfor drage ud i verden helt alene og uden ejendele.

Hendes mor har fortalt hende at hun skal søge efter en høvding som også har blå øjne, så hun drager af sted ud i det store og farlige land, som ligger udenfor lejren, hvor hun er født og opvokset.

Da hun allermest har brug for hjælp dukker troldmanden Kokopelli op. Han passer og plejer hende og tager hende med hen til en stamme hvor hun kan bo vinteren over, mens han drager videre. Han lover at hente hende til foråret og tage hende med hjem til sin stamme. Men ak, de blå øjne vækker stadigvæk mistænksomhed hos alle, så livet bliver svært for Kwani.

Men trods al modgang udvikler hun sig, og hun opdager at hun har magiske evner. Hun ændre sig fra at være en underkuet og bange pige til at blive Kvinden der husker, en af guds udvalgte.

En bog med masser af kærlighed, eventyr og spænding. Men ikke nok med det, man får samtidig en masse at vide om indianerne dengang, hvordan de levede og en masse om deres religion. Der er gode beskrivelser af deres byer, landskaber og deres levemåde.

Dette er første bind i en trilogi, de andet hedder ”Ørnenes stemme” og ”Lad trommen tale”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter