0 kommentarer

Kom nu, Alfons Åberg af Gunilla Bergström

af d. 16. december 2018
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

1997

ISBN

9788701326513

Originaltitel

Raska på, Alfons Åberg (på dansk ved Ellen Kirk)

Udgave

1. udgave, 13. oplag

 

”Kom nu, Alfons Åberg” er en af bøgerne i en lang række af børnebøger om drengen Alfons på 4 år, der bor alene sammen med sin far.

Alfons går – som de fleste 4-årige børn – i børnehave. Derfor skal han tidligt op om morgenen – han skal have spist sin morgenmad færdig inden klokken er 7 om morgenen. Det er rent faktisk MEGET svært for Alfons at nå det, der er jo mange ting, der skal undersøges og leges med inden han er parat til at tage ud af døren. Strengt taget synes han heller ikke det er helt retfærdigt, at man skal skynde sig sådan om morgenen – vi når det jo nok, ikke?

Hvad er det så man har så travlt med i stedet for at spise morgenmad? Jo, der er dukker, der skal klædes på og man må vel også have lov til at lede efter det dæk til sin legetøjsbil, der er blevet væk. Når man finder dækket er det vel også rimeligt nok man bruger tiden på at sætte det på legetøjsbilen, ikke? Som om man lige gider, at det bliver væk igen. Når det er ordnet kan det også være magtpåliggende at læse i en af sine billedbøger, børnehaven ligger der jo nok stadig, selvom man lige synes man vil læse en bog på vejen.

”Kom nu, Alfons Åberg” er en helt klassisk børnebog om Alfons Åberg. Der er ikke så mange dikkedarer, ikke så mange overraskelser, ganske enkelt bare en solid og fin lille bog, der stadig holder vand, selv mange år efter jeg selv læste bøgerne om Alfons, da jeg var barn (og det var mange penge dengang).

Både historien og illustrationerne holder vand – faktisk så meget, at selv en baby på snart 15 måneder gad at få læst hele historien til ende.

4 store stjerner for den gode og klassiske fortælling, der stadig kan fastholde børn og barnlige sjæles interesse.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter