0 kommentarer

Hvem får blomster af Lille My af Riina og Sami Kaarla

af d. 16. september 2019
Info
 
Sideantal

16

Udgivet

2015

ISBN

9788771610680

Originaltitel

Kuka Saa Kukan? (på dansk ved Lena Lamberth)

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Når der er småfolk i huset får man unægtelig læst en del børnebøger, når man gerne vil give glæden ved bøger og litteratur videre til næste generation.

En af de bøger, der er særligt populær for min 2-årige datter for tiden er ”Hvem får blomster af Lille My”, en af bøgerne i serien om Mumitroldene.

I denne bog starter Mumifar med den sorte hat med at give en fin buket blomster til Mumimor, der sidder med et strikketøj i hænderne. Mumimor går en tur i haven og plukker flere blomster, som hun giver til Mumitrolden. Herefter plukker Mumitrolden blomster og giver denne buket til Snorkfrøken, der vælger at flette en fin krans af blomsterne. Denne blomsterkrans gives videre til Mymlens datter, der selv går ud og plukker endnu flere blomster i haven. Disse blomster gives til to uhyggelige sørøvere, der dog godt kan lide blomster og de to sørøvere giver blomster til et sort, behåret uhyre ved navn Stinky, der har rød næse og gnasker på et kødben. Stinky vælger i slutningen af bogen at give en blomst til Sniff, der ligner en kænguru – og Sniff er meget glad for, at der er nogen, der har tænkt på ham.

Som bonus-info kan oplyses, at 2-årige børn ikke bliver bange for Stinky, men til gengæld synes at Stinky er bogens allerbedste og sjoveste figur.

”Hvem får blomster af Lille My” er en fin og underholdende bog for de allermindste børn. Der er ikke ret mange sider i bogen, mange billeder og ikke ret meget tekst – helt som det skal være i en bog for meget små børn. Dette er en sjov og klassisk bog, som vil begejstre de fleste børn.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter