0 kommentarer

Kender du Pippi Langstrømpe af Astrid Lindgren

af d. 1. december 2018
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2002

ISBN

9788756283984

Originaltitel

Känner du Pippi Långstrump (på dansk ved Aage Børresen)

Udgave

2. udgave, 13. oplag

 

De fleste danskere, der er midaldrende og yngre har vist stiftet bekendtskab med den bomstærke pige Pippi Langstrømpe, der bor alene i sit hus, Villa Villekulla, sammen med aben Hr. Nilsson. Hvis du ikke har læst bøgerne som barn eller set afsnittene om Pippi i Fjernsyn for børn, kan jeg være fristet til at tro, at du er opvokset i en hule.

”Kender du Pippi Langstrømpe” er en klassisk og illustreret børnebog, der introducerer børn og barnlige sjæle for Pippi Langstrømpe og det univers hun befinder sig i.

Udover Pippi Langstrømpe møder du også børnene Tommy og Annika, der er blevet Pippis legekammerater og som er MEGET misundelige over, at Pippi ikke har forældre der bestemmer over hende.

I denne bog besøger foretager Pippi sig en hel masse: hun går i cirkus, hun ruller småkagedej ud på køkkengulvet og stikker småkagerne ud der, hun sover med fødderne på hovedpuden og leger “jorden er giftig” sammen med Tommy og Annika. Herudover inviterer hun også til fødselsdagsfest, hvor hun inviterer sin hvide hest til at spise med ved bordet – den skal vel også have det lidt godt, ikke?

For de af os, der er vokset op med Astrid Lindgrens bøger om Pippi Langstrømpe er der ingen overraskelser i denne bog. Til gengæld er det en fornøjelse at bevæge sig ned af Memory Lane og genlæse en af de bøger, der betød noget for en da man var barn. Udover det er det sjovt at se sit eget barn blive begejstret over at se Pippi Langstrømpe løfte sin hvide hest hen over hovedet.

Man skal faktisk være lidt af en sur skid for at finde noget dårligt at sige om bogen ”Kender du Pippi Langstrømpe”.

Bogen er både underholdende og sjov og desuden fyldt med fine illustrationer, der gør, at bogen er egnet til både mindre og større børn, der holder af en god historie.

”Kender du Pippi Langstrømpe” får 5 stjerner med på vejen – det er som sagt en børnebog, men det er også sjovt for voksne, at genlæse denne fine bog.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter