0 kommentarer

Ole Lund Kirkegaard : en livshistorie Af Jens Andersen

af d. 21. oktober 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

301

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-09526-5

 

Design er sjældent det der trækker en læseoplevelse op, men Jens Andersens biografi om Ole Lund Kirkegaard er særegent sat op. På finurlig vis understreger biografiens opsætning det kreative aspekt ved dens hovedperson, forfatteren, skolelæreren og kunstneren Ole Lund Kirkegaard. Kirkegaards tegninger, skulpturer og kunstværker supplerer på fornem vis livshistorien. En historie der ligeledes er fint sat i scene.
Jens Andersen rykker overlæggeren for den gængse biografi. Således vil læseren efter endt læsning kunne kaste sig over Kirkegaards forfatterskab og få nyt udbytte af de fantastiske børnebøger.

Bogen følger Kirkegaard fra barnsben til hans alt for tidlige død i 1979. Manden der satte en ære i ALTID at stå til rådighed for de svage. Specielt børn og samfundets udstødte gav han sit hjerteblod. I en grad så han ikke havde overskud til at være der for sig selv, hvilket førte til stærkt eskalerende alkoholisme.

Andersen har af gode grunde ikke kunnet involvere hovedpersonen selv, men dennes efterladte har bidraget til bogen, og det mærkes klart.

Bogen er letlæst og underholdende og har tyngde. Stor ros til Jens Andersen for en i særklasse gennemført biografi.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter