0 kommentarer

Fordi jeg var nødt til det af Pia Kjærsgaard & Jette Meier Carlsen

af d. 7. februar 2014
Info
 
Sideantal

335

Udgivet

2013

ISBN

978-87-02-14755-1

Originaltitel

Fordi jeg var nødt til det

Udgave

1.udgave

 

Alle kender hende og om man kan lide hende eller synes hun er noget vor herrer har skabt i vrede, så er en ting sikkert, hun er ikke til at komme uden om og hun er nok den politiker der har skabt mest rører i andedammen de sidste mange år. Ét billede af hende er det pressen tegner, men et andet og meget mere nuanceret er det der kommer til udtryk i denne bog.

Det er ikke den første erindringsbog der er kommet om Pia Kjærsgård, den første udkom i 1998 – ”Men udsigten er god” – og der er da også udkommet et par portrætter af hende. Om denne bog skiller sig ud kan jeg ikke sige, da jeg ikke har læst de andre, men at der er tale om en god og gennemarbejdet bog, kan jeg til gengæld stå inde for.

”Fordi jeg var nødt til det”, er en blotlægning af Pias liv, fra barndom til politikeren der giver slip på førerskabets af det parti hun selv har sat i søen. En fortælling om et liv der ikke har været en dans på roser. En barsk opvækst, et dejligt liv med manden Henrik som har stået trofast ved hendes side i snart 50 år, den politiske karriere med de tæsk hun har fået der, og tilsammen giver det en indsigt i hvorfor hun har ageret som hun har gjort. Det er også et klart billede af hvordan Pia Kjærsgaard opfatter sig selv, og måske også lidt selv iscenesættelse.

Hvorom alting er, er det en meget læseværdig bog, i en lækker kvalitet og illustreret med mange foto gennem et langt liv.

Personligt har jeg fået et noget andet billede af den lille skrappe terrier der har bidt sig fast i danskheden, og i min optik er hun blevet stueren.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter