0 kommentarer

Smaragdsliberen af Anne-Cathrine Riebnitzsky

af d. 27. november 2018
Info
 
Sideantal

328

Udgivet

2018

ISBN

978-87-11-56604-6

Udgave

1. udgave

 

Pierre Levy arbejder med ædelsten. Hans speciale er smaragder. Da han pludselig falder død om er det meget passende også på arbejdspladsen med en ædelsten i lommen. Men Pierre vender mod alle odds tilbage til livet, til stor glæde for datteren Zara.

Zara er kulturhistoriker, bosat i Paris og med et forlist ægteskab og en søn i Danmark. Hun har fået en spændende opgave, der tager hende til et isoleret kloster i Georgien. Her findes nogle forunderlige huler, som hun ønsker at bevare for eftertiden. Men det går ikke så nemt som håbet. Samtidig får Pierre mulighed for at udføre sit livs største arbejdsopgave; en helt særlig og stor smaragd skal slibes til.

Bogen, der er en vekslen mellem den forholdsvis rolige tilværelse hos Pierre i ædelstensliberiet og de mere dramatiske oplevelser Zara har i Georgien, fungerer utrolig godt. Riebnitzsky skriver glimrende, og bogen er skøn at læse! Det rolige og fokuserede arbejde Pierre udfører, kræver tålmodighed og snilde – Og som læser bliver man reelt gjort klogere på hvordan smukke ædelstene bliver til. Tiden hos Zara er langt mere actionpræget, og var for mit vedkommende den del af historien jeg lige blev nødt til at læse lige et kapitel mere for at nå hen til. Samtidig er bogen fyldt med vigtige emner, hvor både døden og religionskonflikter flettes ind.

Smaragdsliberen er bestemt værd at kaste sig over.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter