0 kommentarer

Jomfruen med enhjørningen af Tracy Chevalier

af d. 6. december 2006
Info
 
Forlag
Omslag
Sideantal

267

Udgivet

2004

ISBN

87-90799-74-7

Originaltitel

The Lady and the Unicorn

Udgave

2.udgave

 

”Jomfruen med enhjørningen” er titlen på et billedtapet som kunstneren Nicolas des Innocents får til opgave at lave i Paris år 1490. Man følger hans planlægning af billedtapetet, som ender med at blive et resultat af hans forelskelse i husets unge datter Claude.

Nicolas kan bedst betegnes som en stor skørtejæger. Vi følger hans vej til Bruxelles, hvor det prægtige billedtapet skal væves og romanen giver et smukt billede af livet i en væverfamilie omkring 1500-tallet. Igen falder Nicolas for husets unge datter, hvilket ikke skaber glæde i familien. Det lykkes dog den gamle væver at fuldføre værket, hvis erotiske motiv chokerer men fascinerer datiden.

Bogen er først og fremmest godt skrevet. Vi følger en person af gangen og kommer derved bag om hver person i bogen. Chevalier forstår ligeledes at fængsle læseren, og man får nærmest historiens dufte og lyde ind under huden.

Hvis man er velbevandret i Paris og Bruxelles er det ligeledes en fornøjelse at følge byernes udvikling. Romanen skildrer især kvindens stilling i samfundet, bundet af familie, ære og ægteskab.

Hvis man har læst ”Pige med Perleørering” og var imponeret, så læs endelig ”Jomfruen med enhjørningen”. Den er lidt vanskelig i starten, men man bliver hurtig fanget af handlingen og personerne.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter