0 kommentarer

Jernblod af Liza Marklund

af d. 24. september 2015
Info
 
Sideantal

362

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-1161-3

Originaltitel

Järnblod

 

Så er den her. Finalebogen om den svenske journalist Annika Bengtzon, som med den 11. i rækken lukker og slukker med “Jernblod”.
Som altid sker der mange ting i Annikas liv, både privat og på jobbet. Chefen på Kvällspressen indvier Annika i beslutningen om at den trykte avis skal nedlægges, og alt omlægges til nettet og de sociale medier. Dog får Annika lov til at skrive nogle sidste reportager, som omhandler gamle mordsager.
Og ikke overraskende er det Josefin-drabet, som kommer under hendes lup. Annika ved at den rigtige morder er gået fri, men det hele besværes af, at en anden har taget skylden for mordet. Formentlig for at få opmærksomhed. Annika begynder at samle de gamle sagsagter og kommer ligeledes selv på en emotionel rutsjetur, da hendes egen fortid også spiller en rolle her.
Det var nemlig samme sommer som Josefin blev dræbt, at Annika dræbte sin kæreste Sven.
Udover den gamle mordsag, er der også en ny i medierne. En mulig seriemorder er for retten, og denne tager også Annikas tid.
Privat bor Annika stadig sammen med Jimmy, hendes eksmand Thomas’ chef, hvilket ikke modtages så godt af sidstnævnte. Iøvrigt er Thomas ved at udvikle sig til lidt af et skvat, der hverken kan passe sit arbejde ordentlig eller tage sig af sine børn. Samtidig er Annikas søster Birgitta forsvundet. De 2 søstre er dog på ingen måde tætte, men begivenhedernes gang gør, at Annika må gøre op med fortiden på alle fronter.

Jeg synes “Jernblod” er både spændende og af den rette Annika-ånd. Selve det afgørende plot kan jeg dog ikke helt bestemme mig for, om er godt eller lidt for nemt. Men der til trods har Marklund skrevet en super spændende krimi, med mange overraskelser til slut, så man føler helt, at der sagtens kunne være stof til en bog mere. Men igen så skal legen stoppe, mens den er god og det er den her.
Jeg har læst alle bøgerne om Annika og har været vældig godt underholdt. Men det er også ok, at serien nu er afsluttet. Måske en ny kan begynde fra Marklunds hånd? Lad os håbe det!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter