0 kommentarer

Ildvidnet af Lars Kepler

af d. 19. november 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

577

Udgivet

2012

ISBN

978-87-02-12571-9

Originaltitel

Eldvittnet

 

Ildvidnet er tredje bog i serien om Joona Linna. Ligesom det er tilfældet med de foregående bøger i serien, er der fra starten skruet helt op for action og spænding.

Historien starter på en lukket døgninstitution for adfærdsvanskelige teenagerpiger i Nordsverige, med at en af beboerne og en midaldrende sygeplejerske findes dræbt. Joona Linna tilkaldes omgående som observatør på sagen, men selvfølgelig kan han ikke nøjes med kun at observere og blander sig hurtigt i selve efterforskningen.

Mistanken retter sig hurtigt mod en anden af huset beboere, som tilsyneladende er stukket af fra Institutionen samme nat som drabene har fundet sted. Men jo mere Joona dykker ned i pigens liv og fortid, jo mere tvivler han på, at hun rent faktisk står bag mordene. Absolut intet i pigens fortid, peger i retning af, at hun skulle have voldelige tendenser.

Min begejstring for forfatterparret er blevet noget lunkent efter at have læst denne bog færdig. Jeg finder romanen alt, alt, alt for lang, overfladisk og for overspækket med drabelige detaljer. Specielt tabte forfatterparret mig hen imod bogens slutning, hvor troværdigheden i plottet virker meget minimal og lidt for søgt. Derfor har jeg valgt kun at give bogen to stjerner på trods af den velskrevne bog, de troværdige hovedpersoner/ personskildringer og det forfriskende i ikke at læse en forudsigelig krimi.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter