0 kommentarer

Ifølge loven: Fire beretninger om mennesket af Solvej Balle

af d. 4. december 2009
Info
 
Sideantal

103

Udgivet

2009

ISBN

87-595-0360-2

Originaltitel

Ifølge loven: Fire beretninger om mennesket

 

”Ifølge loven: Fire beretninger om mennesket” udkom første gang i 1993, og blev Solvej Balles gennembrud. Bogen er oversat til 10 sprog og er da også i sit indhold meget international orienteret. Solvej Balle er født i Sønderjylland i 1962 og har efter afsluttet HF rejst rundt i en stor del af verden inden hun i perioden 1987 – 1989 gik på forfatterskole. Herefter har hun læst filosofi og litteraturvidenskab på Københavns Universitet.

Bogens fire noveller bæger præg af en filosofisk tankegang, og er i deres om end meget minimalistiske og simple opbygning meget dybe og tankevækkende.
Hver novelle starter med en lovtekst, som danner grundlag for det tema novellens hovedperson er optaget af. Fælles for de fire hovedpersoner er, at de på hver deres måde søger det, der gør mennesket til menneske, samtidig med at de også hver på deres vis forsvinder mere og mere væk fra den verden de lever i.

Selv om de fire noveller er selvstændige små fortællinger, har Solvej Balle alligevel på en legende og finurlig måde formået at kæde dem sammen i en sløjfe.
En meget fin og velskrevet lille bog, som giver meget stof til eftertanke.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter