0 kommentarer

Idas nye verden af Lise Muusmann

af d. 24. marts 2019
Info
 
Sideantal

165

Udgivet

2019

ISBN

9788793203303

 

Vi er i Nakskov  på Lolland i 1880. Tiderne er trange for småkårs folk, godsejerne sidder på magten og Fredrik og hans kone Katrine beslutter at rykke op og drage til det forjættede land Amerika, sammen med deres lille datter Ida. Det bliver en lang rejse med mange strabadser undervejs. Men det lykkes for den lille familie at nå frem til North Dakota, hvor de tager homestead.

Nu kommer næste store udfordring, at få stablet et hjem og en dagligdag på benene. Det er ikke en let tilværelse for den lille familie, men drømmen om frihed og fod under eget bord gør stærk.

Jeg vil ikke gå mere ind i selve handlingen, da jeg ikke vil ødelægge læseoplevelsen, men jeg kan love at der optræder både revolvermænd og indianere, så spænding kommer der ikke til at mangle. Jeg synes det er en god fortælling, og det er på en fin måde lykkedes for Lise Muusmann at tegne et billede af den kamp og de kræfter det kræver at bryde op fra det kendte og drage ud for at finde lykken. For de fleste emigranter var det et hårdt liv og så langt fra en dans på roser. I denne fortælling ser vi rejsen gennem Idas øjne – en pige på 10 år – og følger hendes spænding, angst og glæde ved alt det fremmede. Målgruppen er de 9 til 12, og så er det også en hyggelig bog til oplæsning. Der er ikke oplyst lix, men jeg vil tro den ligger på omkring 25

Lise Muusmann (1946) har siden 1990 skrevet som hobby, men da hun blev pensioneret 2002 blev forfatter virksomheden alvor og i 2011 startede hun sit eget forlag, Fuzzypress. Hun har skrevet flere historiske romaner for børn bla. Den franske hofdame (2016) og Kampen om Kronborg (2017), begge bøger er tidligere anmeldt her på Bogrummet.dk.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter