0 kommentarer

Folket i træerne af Hanya Yanagihara

af d. 28. december 2019
Info
 
Sideantal

428

Udgivet

2019

ISBN

978-87-400-5823-9

Originaltitel

The people in the trees (oversat fra amerikansk af Nete Harsberg)

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

”Folket i træerne” er en murstensroman af den amerikanske forfatter Hanya Yanagihara.

Forfatteren brød igennem den litterære lydmur i 2016 med murstensromanen ”Et lille liv”, der høstede strålende anmeldelser over det meste af verden.

Nu har Politikens Forlag valgt at udgive forfatterens debutroman på dansk – og det er sandt at sige en fremragende bog – om end ”Et lille liv” faktisk er endnu bedre.

Handlingen kort fortalt:

I 1950 rejser lægen Norton Perina til øen Ivu´iyu i Mikronesien. _Han møder her et folk, der trods et meget ungdommeligt ydre er både senile og meget gamle. Han vil finde ud af hvorfor de ser så unge ud. Han finder frem til, at hemmeligheden bag er kødet fra en sjælden skildpaddeart.

Perina vælger at slå en af skildpadderne ihjel og smugler herefter kødet med tilbage til USA, hvor hans opdagelse gør ham verdensberømt. Det er lige vand på hans mølle. Han har i øvrigt også taget nogle forældreløse børn med til USA for at give dem et godt liv og en god uddannelse.

Det viser sig, at Perina dog langt fra er et ædelt menneske, der har gjort en stor opdagelse.
Mange år senere dømmes Perina flere års fængsel for seksuelle overgreb efter anklage fremsat af en af hans egne adoptivsønner.

”Folket i træerne” er en bog om magmisbrug og videnskab, men også om begærets mange former: begæret efter berømthed, efter penge og et begær rettet mod børn.

Bogen er lang. Egentlig også på grænsen til at være FOR lang. Samtidigt er det dog også en bog, der fanger læseren, den er intelligent og foruroligende på samme tid. Meget spændende og læseværdig og har du tid til overs i din juleferie bør du bestemt bruge sætte tid af til at læse denne bog.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter