0 kommentarer

I tangoens skygge : et melodrama med sange og dans af Federico Andahazi

af d. 20. februar 2006
Info
 
Sideantal

248

Udgivet

2006

ISBN

87-02-03507-3

Originaltitel

Errante en la sombra

 

Andahazis forfatterskab har foreløbig resulteret i fire bøger på dansk, men desværre er den senest udgivne en kolossal skuffelse. Positivt anskuet er dette en kikser i et fornemt forfatterskab.

Der er tre hovedpersoner: Juan Molino, en stærk fyr, som har en vidunderlig stemme; Carlos Gardel, der er berømt og feteret sanger; og endelig luksusluderen Ivonne. Ingen af dem bliver på noget tidspunkt interessante for læseren, og deres gøren og laden virker ligegyldig.

For at gøre ondt værre bliver handlingen konstant afbrudt af kedelige sangtekster. Nogen vil sikkert finde denne brug af gamle, banale sange både genial og anderledes, men for undertegnede var det bare konstante, irriterende fiktionsbrud i en i forvejen meget uspændende handling.

Det er ikke helt klart, om de kursivtrykte sangtekster er valgt, fordi de passer til de situationer, der forekommer i bogen, eller om det snarere er handlingen, der er forsøgt drejet i en retning, så de patetiske tekster kunne komme med.

Bogen kaldes “et melodrama med sange og dans” og kunne måske have vundet ved, at man indlagde en cd med svedige argentinske tangoer, der havde den rette tilrøgede og liderlige stemning fra små barer på Corrientes i Buenos Aires. Projektet kunne vel i princippet fungere, hvis man fik hele pakken. Nu er det mest som at læse rolleheftet til en dårlig musical: Trist.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter